23 juni 2020

Shopware webshop design

Een ontwerp voor je webshop, hoe kom je tot een concreet concept. Allereerst van harte met jouw keuze om je webshop te beginnen of misschien wel te vernieuwen. Beide zijn spannend en vragen van alle partijen de volle aandacht, het is namelijk de basis voor een periode van ondernemen. Waar jouw webshop kan vallen of staan bij deze uitvoering.

Shopware Templates

Laten we beginnen met het meest voor de handliggend, of de 'quickfix'. Templates. Een van te voren gemaakt ontwerp. Gelijk te gebruiken en meestal niet heel prijzig. Top toch? Meestal niet. Een ontwerp dat generiek is gemaakt zal hoogstwaarschijnlijk niet 100% aansluiten bij je business, het imago en wat de klant zal verwachten. Een goedkope oplossing maar mogelijk gaat dit je later geld kosten, omdat je klanten niet efficient vinden wat ze zoeken of niet de connectie met jouw merk of product hebben.

Ons advies meestal, niet doen.

Webshop standaardiseren

Er is geen standaard procedure hoe jij een webshop ontwerp tot stand brengt. Wij kunnen je alleen vertellen hoe wij, succesvol, ontwerpen voor onze klanten. Een solide basis is ons uitgangspunt voor elk Shopware project. 

Ontleedt een webshop en je zult altijd een herkenbare structuur vinden. Denk hierbij aan een homepagina, landingspagina, producten overzicht, productdetail pagina, winkelwagen en bestel proces. Begin je een Shopware webshop dan heb je vanuit Shopware al een canvas, een 'ontwerploos' skelet waar alle functionaliteiten samenkomen. Een uitermate goed getest startpunt.

bootstrap

Design framework

Een goed begin is het halve werk. De solide basis van Shopware is dan ook altijd ons uitgangspunt, gebruik de bestaande bouwblokken en methoden zodat alles werkt en doet wat het moet doen. Waar de frontend op een solide basis leunt, is dit mooi te vertalen naar de design. Denk hierbij aan responsive ontwerpen en het mobile-first principe. Onze vuistregel voor elk Shopware webshop project. 

Uniek, net zoals de rest

Kijk per klant, per webshop naar een variatie aan onderdelen die tot een ontwerp leiden. Huisstijl documenten, wensen en eisen, marketingplannen en klantreizen geven een verscheidenheid aan informatie die wij, met onze opgebouwde kennis over de jaren, tot een verwerkbaar document maken. 

Dit resulteert in een op maat gemaakt ontwerp welke naast mooi en aansluit bij alle bovenstaande onderdelen, tevens geoptimaliseerd is voor de perfecte online ervaring. Het zo makkelijk mogelijk maken van de meest optimale verkoop.

Een uniek ontwerp op een universele basis van slimme bouwblokken dus! Ontwerp slim en gebruik alle handvatten die Shopware geeft. Ga je all-out met je ontwerpen dan heb je grote kans dat je je doel voorbij gaat en je aan het ontwerpen bent omdat het er mooi uit ziet. Leuk voor de designer, niet voor de klant, de bezoeker, de klantreis en uiteindelijk de omzet. Maak het mooi functioneel.

 

Volgende keer...

Hopelijk heb je iets aan deze informatie.In toekomstige artikelen gaan we nog wel verder in op het Shopware ontwerp proces. Welke tooling, tips&tricks etc.  Bij vragen stel ze ons gerust!