Shopware E-Commerce

Een online platform ontwikkelen doen we samen

Nederlandse Shopware webshop specialist

Shopware is een geavanceerd e-commerce platform dat speciaal is ontworpen voor het bouwen en beheren van online winkels. Met zijn API-first benadering is Shopware 6 flexibel en eenvoudig te integreren met andere (bestaande) systemen zoals PIM, CRM en ERP-systemen. De focus op flexibiliteit, gebruiksgemak, performance en marketing maakt Shopware het ideale webshop bouwblok waar Cornerstones met veel zekerheid verder op kan bouwen.

Als officiële partner van Shopware kunnen wij jouw webshop volledig op maat bouwen met behulp van het Shopware platform. We zorgen ervoor dat het platform eenvoudig te gebruiken is voor jou als webshop eigenaar, met alle gewenste functionaliteiten en een uitstekende ervaring voor je klanten.

Shopware6-Badge

Wat is Shopware?

Shopware is een open source e-commerce platform uit Duitsland waarbij de focus ligt op het bieden van een maximale online klantervaring voor de bezoeker van jouw webshop. Dit e-commerce platform bestaat sinds 2000 en beschikt inmiddels over ruim 100.000+ tevreden klanten. Webwinkeliers kunnen middels Shopware producten beheren, bestellingen verwerken, voorraad bijhouden en diverse marketingactiviteiten uitvoeren. De nieuwste versie, Shopware 6, maakt het zelfs mogelijk om op maat gemaakte online winkels te bouwen die voldoen aan specifieke behoeften. Het CMS voldoet aan de hoogste technologische en design eisen, waardoor de hoge kwaliteit en performance van dit e-commerce platform dagelijks wordt gewaarborgd.

Weten hoe wij Shopware 6 onlangs hebben geïmplementeerd? Lees het in een recente klantcase.

backend-api-frontend-shopware

Voordelen van hét open source E-commerce platform

Werken met Shopware brengt veel features & voordelen met zich mee voor jouw webshop. 

1) Flexibiliteit: Shopware biedt een flexibele architectuur waarmee wij jouw webshop volledig kunnen aanpassen aan je specifieke behoeften. Daarnaast kan het gemakkelijk geïntegreerd worden met oa verschillende PIM, CRM en ERP-systemen.

2) Gebruiksvriendelijkheid: Het platform is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, zowel voor de beheerders als voor de klanten.

3) Uitgebreide functionaliteiten: Shopware biedt een breed scala aan ingebouwde functionaliteiten zoals productbeheer, voorraadbeheer, marketing tools, betalings- en verzendopties, klantbeheer en nog veel meer. Hierdoor kun je je winkel op maat maken en voorzien van de gewenste functionaliteiten.

4) Schaalbaarheid: Shopware is geschikt voor zowel kleine start-ups als grote bedrijven. Het platform kan meegroeien met de behoeften van je bedrijf en ondersteunt het beheer van grote aantallen producten, hoge bezoekersaantallen en complexe winkelstructuren.

5) Gemeenschap en ondersteuning: Shopware heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar ondersteunen en helpen.

Bovendien vermijdt de nieuwe administratieve functie opzettelijk complexiteit, zodat je je kunt concentreren op wat voor jou het belangrijkste is, het verkopen via de webshop. Hierdoor voel je je vanaf dag één thuis in de administratie!

De geschiedenis van Shopware

Shopware is een e-commerce platform dat in 2000 is opgericht in Duitsland. Het doel van Shopware was, en is nog steeds, de gebruiker zoveel mogelijk flexibiliteit en schaalbare oplossingen te bieden voor zijn of haar webshop. Hoewel Shopware tegenwoordig een toonaangevend e-commerce platform is met een brede focus op gebruiksvriendelijkheid, lag de focus in de beginjaren voornamelijk op contentmanagementsystemen (CMS). 

Door de jaren heen heeft Shopware zich hier steeds beter in ontwikkeld en kunnen specialiseren op het gebied van flexibiliteit en schaalbare oplossingen. De onderstaande geschiedenis van Shopware toont aan hoe dit platform zich continu aanpast aan de huidige en evoluerende behoeften van e-commerce om een succesvolle webshop te hebben, die zich focust op zowel gebruiks- als klantvriendelijkheid.

about-us-03

De lancering van Shopware 3 in 2010

In 2010 zette Shopware een belangrijke stap richting e-commerce. Dit deed het bedrijf destijds met de aankondiging van Shopware 3. Deze versie van Shopware bood een uitgebreid e-commerce platform met functies zoals productbeheer, bestelverwerking en betaal integraties. De populariteit van Shopware nam destijds snel toe, mede door de combinatie van flexibiliteit en aanpasbaarheid die het platform online retailers bood.

Shopware 4 als één van de meeste veelzijdige e-commerce platforms

Met de lancering van de nieuwste versie van het platform in 2012, Shopware 4, nam de populariteit van het platform wederom toe. De gebruiksvriendelijkheid van Shopware was in deze versie nog verder verbeterd, waardoor het nog eenvoudiger was voor een grotere groep mensen om dit platform te gebruiken. Daarnaast  werd er een volledig nieuwe architectuur geïntroduceerd, en bood Shopware 4 een aantal nieuwe functies. 

Zo werd een uitgebreide rule builder geïntroduceerd, werd er een blogsysteem geïntegreerd en was het mogelijk om gebruik te maken van verschillende SEO opties, zodat het eenvoudiger was om met jouw webshop te gaan ranken binnen de verschillende zoekmachines zoals Google.

Shopware-5-Logo

Shopware 5 introduceert het Responsive Design-concept

In 2015 werd vervolgens Shopware 5 geïntroduceerd. Net als de voorgangers van deze versie, Shopware 3 en Shopware 4, werd ook hier weer de gebruiksvriendelijkheid verder verbeterd. In deze versie werden de geavanceerde marketing tools verder uitgebreid met gepersonaliseerde aanbevelingen voor gebruikers die een webshop bezoeken, en segmentatie van klanten zodat jij als eigenaar van de webshop aan de slag kon met het aanmaken van bijvoorbeeld doelgroepen.

De grootste verandering t.o.v. Shopware 4 lag voornamelijk bij het introduceren van het Responsive Design-concept. Dit concept houdt in dat de weergave van webshops op verschillende schermen responsief wordt. Zo passen de verhoudingen zich automatisch aan voor de verschillende schermformaten op zowel desktop als mobiel. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je als eigenaar niet meer hoeft na te denken over de weergave op de verschillende apparaten; gebruikers ervaren ook een flinke verbetering op het gebied van ervaring met de webshop.

Shopware 6 - De nieuwste versie van Shopware

In 2020 werd de meest recente versie van Shopware gelanceerd: Shopware 6. Deze versie bevatte een volledig herontwerp van de Shopware software, waarbij veel aandacht werd besteed aan modulariteit, schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Tegelijkertijd introduceerde Shopware 6 een zogeheten headless-architectuur. Dit resulteerde in de mogelijkheid om als gebruiker de frontend en de backend van de webshop afzonderlijk van elkaar aan te passen. 

Een andere, niet geheel onbelangrijke ontwikkeling, was de introductie van de Flow Builder. De Flow Builder van Shopware 6 zorgt ervoor dat het nu mogelijk is om meer effectieve workflows te implementeren, die jou kosten, middelen en tijd besparen terwijl jij jouw webshops optimaliseert. Met de flow builder kun je de individuele processen die jij wilt heel gericht in kaart brengen. Op basis van de data die hieruit voortvloeit kun je deze processen weer optimaliseren en koppelen, wat uiteindelijk moet leiden tot betere prestaties binnen jouw webshop.

Lichtgewicht en snelle shop
Werkt perfect op alle eindapparaten
Lagere kosten & eenvoudig in gebruik
maken van uw eigen aangepaste thema's
Duidelijke productpresentatie
Talrijke sorteer mogelijkheden
eenvoudig verwerkt in de administratie
intuitieve & slimme fundering

Shopware 6 biedt de gebruiker dus veel meer flexibiliteit, oplossingen, support en minder complexiteit. Het pakt alles wat goed was aan de vorige versies en optimaliseerde daar waar nodig was. In alle opzichten een grote sprong vooruit tov de vorige edities. Met deze nieuwe versie kun jij als webshop eigenaar nog meer controle krijgen over jouw volledige online business en performance.

shopware6-folders
Download de brochure

Wil jij graag meer weten over Shopware 6 en de bijbehorende features? Download de online gratis Shopware 6 brochure (De officiële folder gemaakt door Shopware).

Download de brochure

Neem het roer in eigen handen

De backend van Shopware 6 is tov zijn voorgangers drastisch geoptimaliseerd. Met een gebruiksvriendelijk beheer en intuïtieve navigatie kan jij als webshop eigenaar eenvoudig direct aan de slag!
 

Bekijk hoe de backend eruit ziet
shopware6-editor

Shopware zit vol met handige zoekmachine optimalisatie tools. Rich snippets, breadcrumbs, meta en canonical tags, je webshop is standaard ingericht om optimaal te presteren voor oa organische zoekresultaten.
 

shopware-saleschanels-socials

Alle populaire marketingtools zijn eenvoudig te beheren in de administratie en kunnen per verkoopkanaal individueel worden geactiveerd. Maximale inzet van de marketing activiteiten dankzij zeer flexibele functionaliteiten en support.

Gecertificeerd Shopware partner

Vanaf de start in Nederland zijn wij officieel business partners van Shopware. Inmiddels zijn wij ook Shopware Bronze Partner. Dit betekent dat wij bij Cornerstones alle kennis, vaardigheden, support en vertrouwen in huis hebben om jouw e-commerce partner te zijn. Onze specialisten hebben diverse certificaten van Shopware in ons bezit, die enkel te behalen zijn op het moment dat je alle vaardigheden van Shopware bezit.

Aangezien wij zijn getraind met en door Shopware experts kunnen wij stellen dat wij inmiddels ook experts zijn!

bronze-partner-shopware

Onze ervaringen met Shopware

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Shopware voor jouw website of heb je andere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze gecertificeerde Shopware specialisten staan jou graag te woord. Voor meer informatie kun je overigens ook terecht op ons Kenniscentrum.

berno-frontend-cornerstones

"Het werken met Shopware 6 is een verademing. De 'eenvoud' waarmee wij als ontwikkelteam de wensen van de klant en onze grafische afdeling kunnen verwezenlijken, is echt fantastisch."

Berno Heijink
Shopware specialist

Slimme bouwblokken

Dit zijn diverse bouwblokken die wij voor Shopware projecten inzetten. Samen met de klant definieren wij hiermee de beste fundering.

Alumio

Alumio geeft je de mogelijkheid om systemen naadloos met elkaar te integreren. koppel met jouw ERP, PIM of CRM. Met behulp van Alumio kan je die connecties leggen.

Channable

De alles-in-één tool voor het optimaliseren van datafeeds, productvermeldingen voor marktplaatsen

Deployteq

Koppel met Deployteq, alles wat je nodig hebt voor succesvolle marketing automation. Maak eenvoudig campagnes, landingspagina’s, profielen en dashboards.

FAQ Manager

Maak eenvoudig vragen met antwoorden aan en categoriseer deze in verschillende pagina's. Zo maak je een overzichtelijk hulpmiddel voor je bezoekers

Google Cloud

Onze schaalbare en betrouwbare hosting oplossingen die op maat kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze klantprojecten.

Mollie

Koppeling met betaaldienst Mollie. Als ‘Recommended by Shopware’ App zorgen wij ervoor dat deze integratie optimaal is ingesteld.

Nieuws en blog

Tools voor de marketeers. Publiceren van nieuwsberichten en blog berichten voor het informeren en interactie met de bezoeker stimuleren.

Offerte systeem

Laat bezoekers hun producten in een lijst samenstellen en deze versturen. Zo kan je klanten specifiek bedienen met unieke prijzen en offertes. Gemakkelijk en snel binnen Shopware.

Shopware

Shopware is een open source e-commerce platform waarbij de focus ligt op het bieden van een maximale online klantervaring voor de bezoeker van jouw webshop.

OnePage checkout

Vergemakkelijk het bestel proces voor de bezoeker. Toon alle benodigde informatie en formulieren in één overzichtelijk geheel. Verhoog conversie en maak de klant blij.

Vergelijker

Met deze maatwerk oplossing kan de bezoeker eenvoudig producten vergelijken met elkaar. Ook is dit verwerkt op de productdetail voor up- en cross-sell mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Shopware is een open source e-commerce platform en bestaat al sinds 2000. Het betreft een uitermate flexibel webshop systeem welke je kan vergelijken met andere bekende systemen zoals Magento en Woo-Commerce. Echter door de focus van Shopware door volledig in te zetten op de beste gebruikerservaring, beleving en gebruiksgemak, maakt dat Shopware (6) hét platform is om in te zetten voor onze klanten.

Met het CMS van Shopware maak je eenvoudig mooie visuele content- of landingspagina's met het ingebouwde drag-and-drop systeem. Het biedt een combinatie van de beste webshop en de mooiste website functies om in een handomdraai zelf content pagina's te maken. Dit alles zonder dat daar extra technische ondersteuning voor nodig is.

Daarnaast is het ontwikkeld op een zeer flexibel en snel framework wat de snelheid (vooral voor zoekmachines) ten goede komt!

Meerdere webshops? Beheer alles in 1 centraal CMS. Geen aparte omgevingen of problemen met rechten voor meerdere medewerkers. Beheer en verdeel.

Door de flexibiliteit van Shopware kunnen wij als digitale partner bijna alles realiseren wat onze klanten wensen. Geen beperkingen op grafisch en technisch gebied. Wij bouwen met Shopware wat onze klant voor ogen heeft.

Shopware 6 is het huidige E-Commerce platform van Shopware, de opvolger van het alom geprezen Shopware 5. Met de kennis en ervaring opgedaan met Shopware 5 hebben de ontwikkelaars met Shopware 6 de lat wederom zeer hoog gelegd; technisch, grafisch, in gebruik en in beheer zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig mogelijk! 

Shopware is 100% open source.

Wij hebben bij het kiezen van ons in te zetten E-Commerce systeem goed onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden. Wij willen uiteraard de beste bouwblokken aan onze klanten voorleggen. Wij hebben dan ook getest met Magento, Woo-Commerce, lightspeed en ook Shopify. Zodoende hebben wij alle voor- en nadelen per systeem met elkaar kunnen vergeleken. 

Elke keer weer kwamen wij terug bij Shopware als het meest prettige en complete pakket om mee te ontwikkelen. Dankzij die solide Symfony fundering, het gemak waarmee wij content konden aanmaken, beheren en realiseren was voor ons de doorslaggevende factor. 

Shopware legt ons geen beperkingen op. Grafisch en technisch. Dankzij Shopware kunnen wij met een relatief korte ontwikkeltijd hét platform realiseren wat onze klant verwacht. Wat voldoet aan alle harde eisen op gebied van het hedendaagse internet.

professionele-webshop-laten-maken
Alles over Shopware

Wil je meer weten wat oa Shopware voor jouw onderneming online kan betekenen?

Shopware 6
shopware-webshop-laten-maken
Lees onze blog

Blijf helemaal op de hoogte en krijg alle ins en outs mee als je je verdiept in onze kennis inhoudelijke blogs!

Lees onze blog
tuincentrum-noordbarge-klein
Klantcases

Zie hoe wij diverse bouwblokken voor onze klanten inzetten en tot welk resultaten dit heeft gebracht.

Bekijk klantcases