Shopware E-Commerce

Een online platform ontwikkelen doen we samen

Nederlandse Shopware webshop specialist

Shopware is een open source e-commerce platform uit Duitsland dat streeft naar een optimale online winkelervaring voor bezoekers. Het platform wordt continu doorontwikkeld op basis van de klantbehoefte en marktvraag. Sinds de oprichting in 2000 heeft Shopware daardoor al meer dan 100.000 tevreden klanten aangetrokken. Het heeft inmiddels zelfs Magento, voorheen marktleider, weten te overtreffen.

Als officiële partner van Shopware zijn we in staat om volledig op maat gemaakte webshops te bouwen met behulp van het Shopware platform. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Shopware voor jouw website of heb je andere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.
 

Shopware6-Badge

Wat is Shopware?

Shopware is een geavanceerd e-commerce platform dat speciaal is ontworpen voor het bouwen en beheren van online winkels. Het platform legt de nadruk op flexibiliteit en gebruiksgemak, met een API-first benadering die het gemakkelijk maakt om te integreren met andere systemen.

Webwinkeliers kunnen middels Shopware producten beheren, bestellingen verwerken, voorraad bijhouden en diverse marketingactiviteiten uitvoeren. De nieuwste versie, Shopware 6, biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte online winkels te bouwen die aan specifieke behoeften voldoen. Het CMS voldoet aan de hoogste technologische en design standaarden, waardoor de kwaliteit en performance van het platform dagelijks wordt gewaarborgd.

backend-api-frontend-shopware

Voordelen van Shopware als open source e-commerce platform

Werken met Shopware brengt veel features & voordelen met zich mee voor jouw webshop.

Flexibiliteit: Shopware biedt een flexibele architectuur waarmee je jouw webshop volledig kan aanpassen aan je specifieke behoeften. Daarnaast kan het gemakkelijk geïntegreerd worden met verschillende backend systemen.

Gebruiksvriendelijkheid: Het platform is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, zowel voor de beheerders als voor de klanten.

Uitgebreide functionaliteiten: Shopware biedt een breed scala aan ingebouwde functionaliteiten, zoals productbeheer, voorraadbeheer, marketing tools, betalings- en verzendopties, klantbeheer en nog veel meer. Hierdoor kun je je winkel op maat maken en voorzien van de gewenste functionaliteiten.

Schaalbaarheid: Shopware is geschikt voor zowel kleine start-ups als grote bedrijven. Het platform kan meegroeien met de behoeften van je bedrijf en ondersteunt het beheer van grote aantallen producten, hoge bezoekersaantallen en complexe winkelstructuren.

Gemeenschap en ondersteuning: Shopware heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar ondersteunen.
 

De geschiedenis van Shopware

Shopware werd opgericht in 2000 in Duitsland met als doel flexibele en schaalbare oplossingen te bieden voor professionele webshops. Hoewel Shopware in de beginjaren vooral gericht was op contentmanagementsystemen (CMS), heeft het zich in de loop der jaren ontwikkeld en gespecialiseerd in flexibiliteit en schaalbaarheid om te voldoen aan de veranderende behoeften van e-commerce.

about-us-03

De evolutie van Shopware

  • In 2010 introduceerde Shopware versie 3, een belangrijke stap in de richting van e-commerce. Deze versie bood uitgebreide e-commerce functionaliteiten en werd al snel populair vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid die het bood. 
     
  • In 2012 volgde Shopware 4, met verbeterde gebruiksvriendelijkheid en nieuwe functies, waaronder een rule builder, blogsysteem en SEO-opties. Het werd met deze nieuwe versie makkelijker om te gaan ranken binnen zoekmachines als Google.
     
  • In 2015 introduceerde Shopware 5 geavanceerde marketingtools en het Responsive Design-concept, waardoor webshops op verschillende schermen responsief werden weergegeven. Dit houdt in dat de verhoudingen zich automatisch aan verschillende schermformaten op zowel desktop als mobiel aanpassen, wat ten goede kwam aan de gebruikerservaring.
     

Shopware 6 - De nieuwste versie

Shopware 6 werd eind 2020 gelanceerd, met een volledig herontwerp van de software en aandacht voor modulariteit, schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Shopware 6 draait op de nieuwste technieken, waardoor professionele webshops over het algemeen sneller, gebruiksvriendelijker en uitgebreider gebouwd kunnen worden in vergelijking met Shopware 5. Daarnaast maakt de verbeterde API het eenvoudiger om koppelingen te realiseren. Een andere ontwikkeling is dat Shopware 6 verbeterde marketingtools, B2B-ondersteuning en krachtige automatiseringen in de B2B-Suite. Overall biedt Shopware 6 de gebruiker dus veel meer flexibiliteit, oplossingen, support en minder complexiteit.

 

Draait je huidige webshop nog op Shopware 5 en wil je weten hoe wij jou kunnen ondersteunen bij de migratie naar Shopware 6? Lees dan ons artikel: 'Van Shopware 5 naar Shopware 6 overstappen.

 

Lichtgewicht en snelle shop
Werkt perfect op alle eindapparaten
Lagere kosten & eenvoudig in gebruik
maken van uw eigen aangepaste thema's
Duidelijke productpresentatie
Talrijke sorteer mogelijkheden
eenvoudig verwerkt in de administratie
intuitieve & slimme fundering
berno-frontend-cornerstones

"Het werken met Shopware 6 is een verademing. De 'eenvoud' waarmee wij als ontwikkelteam de wensen van de klant en onze grafische afdeling kunnen verwezenlijken, is echt fantastisch."

Berno Heijink
Shopware specialist
shopware6-folders

Download de brochure

Wil jij graag meer weten over Shopware 6 en de bijbehorende features? Download de online gratis Shopware 6 brochure (De officiële folder gemaakt door Shopware).

Download de brochure

Neem het roer in eigen handen

De backend van Shopware 6 is tov zijn voorgangers drastisch geoptimaliseerd. Met een gebruiksvriendelijk beheer en intuïtieve navigatie kan jij als webshop eigenaar eenvoudig direct aan de slag!
 

Bekijk hoe de backend eruit ziet
shopware6-editor

Shopware zit vol met handige zoekmachine optimalisatie tools. Rich snippets, breadcrumbs, meta en canonical tags, je webshop is standaard ingericht om optimaal te presteren voor oa organische zoekresultaten.
 

shopware-saleschanels-socials

Alle populaire marketingtools zijn eenvoudig te beheren in de administratie en kunnen per verkoopkanaal individueel worden geactiveerd. Maximale inzet van de marketing activiteiten dankzij zeer flexibele functionaliteiten en support.

Kenniscentrum Shopware

Omdat het een omvangrijk systeem is en als webshopbeheerder niet alles direct duidelijk kan zijn, hebben wij een continu groeiende collectie artikelen in ons kenniscentrum. Hierin bespreken we naast zaken als algemene instellingen ook uitleg over product en categorie beheer. Alles om het voor de webshopbeheerder zo eenvoudig mogelijk te maken.

Gecertificeerd Shopware partner

Vanaf de start in Nederland zijn wij officieel business partners van Shopware. Inmiddels zijn wij ook Shopware Bronze Partner. Dit betekent dat wij bij Cornerstones alle kennis, vaardigheden, support en vertrouwen in huis hebben om jouw e-commerce partner te zijn. Onze specialisten hebben diverse certificaten van Shopware in ons bezit, die enkel te behalen zijn op het moment dat je alle vaardigheden van Shopware bezit. 

bronze-partner-shopware

Onze ervaringen met Shopware

Het blijft een uitdaging om de juiste te maken bij het zoeken naar een nieuw online platform. Het is de vraag welke fundering het beste past bij jouw behoeften. 

Met de onderstaande casus streven we ernaar een inzicht te bieden in onze werkwijze, de systemen die we implementeren, de ervaringen van onze klanten, en uiteindelijk het behaalde resultaat.

Slimme bouwblokken

Dit zijn diverse bouwblokken die wij voor Shopware projecten inzetten. Samen met de klant definiëren wij hiermee de beste fundering.

Alumio

Alumio geeft je de mogelijkheid om systemen naadloos met elkaar te integreren. koppel met jouw ERP, PIM of CRM. Met behulp van Alumio kan je die connecties leggen.

Channable

De alles-in-één tool voor het optimaliseren van datafeeds, productvermeldingen voor marktplaatsen

Deployteq

Koppel met Deployteq, alles wat je nodig hebt voor succesvolle marketing automation. Maak eenvoudig campagnes, landingspagina’s, profielen en dashboards.

FAQ Manager

Maak eenvoudig vragen met antwoorden aan en categoriseer deze in verschillende pagina's. Zo maak je een overzichtelijk hulpmiddel voor je bezoekers

Google Cloud

Onze schaalbare en betrouwbare hosting oplossingen die op maat kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze klantprojecten.

Mollie

Koppeling met betaaldienst Mollie. Als ‘Recommended by Shopware’ App zorgen wij ervoor dat deze integratie optimaal is ingesteld.

Nieuws en blog

Tools voor de marketeers. Publiceren van nieuwsberichten en blog berichten voor het informeren en interactie met de bezoeker stimuleren.

Offerte systeem

Laat bezoekers hun producten in een lijst samenstellen en deze versturen. Zo kan je klanten specifiek bedienen met unieke prijzen en offertes. Gemakkelijk en snel binnen Shopware.

Shopware

Shopware is een open source e-commerce platform waarbij de focus ligt op het bieden van een maximale online klantervaring voor de bezoeker van jouw webshop.

OnePage checkout

Vergemakkelijk het bestel proces voor de bezoeker. Toon alle benodigde informatie en formulieren in één overzichtelijk geheel. Verhoog conversie en maak de klant blij.

Vergelijker

Met deze maatwerk oplossing kan de bezoeker eenvoudig producten vergelijken met elkaar. Ook is dit verwerkt op de productdetail voor up- en cross-sell mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Shopware is een open source e-commerce platform en bestaat al sinds 2000. Het betreft een uitermate flexibel webshop systeem welke je kan vergelijken met andere bekende systemen zoals Magento en Woo-Commerce. Echter door de focus van Shopware door volledig in te zetten op de beste gebruikerservaring, beleving en gebruiksgemak, maakt dat Shopware (6) hét platform is om in te zetten voor onze klanten.

Met het CMS van Shopware maak je eenvoudig mooie visuele content- of landingspagina's met het ingebouwde drag-and-drop systeem. Het biedt een combinatie van de beste webshop en de mooiste website functies om in een handomdraai zelf content pagina's te maken. Dit alles zonder dat daar extra technische ondersteuning voor nodig is.

Daarnaast is het ontwikkeld op een zeer flexibel en snel framework wat de snelheid (vooral voor zoekmachines) ten goede komt!

Meerdere webshops? Beheer alles in 1 centraal CMS. Geen aparte omgevingen of problemen met rechten voor meerdere medewerkers. Beheer en verdeel.

Door de flexibiliteit van Shopware kunnen wij als digitale partner bijna alles realiseren wat onze klanten wensen. Geen beperkingen op grafisch en technisch gebied. Wij bouwen met Shopware wat onze klant voor ogen heeft.

Shopware 6 is het huidige E-Commerce platform van Shopware, de opvolger van het alom geprezen Shopware 5. Met de kennis en ervaring opgedaan met Shopware 5 hebben de ontwikkelaars met Shopware 6 de lat wederom zeer hoog gelegd; technisch, grafisch, in gebruik en in beheer zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig mogelijk! 

Shopware is 100% open source.

Wij hebben bij het kiezen van ons in te zetten E-Commerce systeem goed onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden. Wij willen uiteraard de beste bouwblokken aan onze klanten voorleggen. Wij hebben dan ook getest met Magento, Woo-Commerce, lightspeed en ook Shopify. Zodoende hebben wij alle voor- en nadelen per systeem met elkaar kunnen vergeleken. 

Elke keer weer kwamen wij terug bij Shopware als het meest prettige en complete pakket om mee te ontwikkelen. Dankzij die solide Symfony fundering, het gemak waarmee wij content konden aanmaken, beheren en realiseren was voor ons de doorslaggevende factor. 

Shopware legt ons geen beperkingen op. Grafisch en technisch. Dankzij Shopware kunnen wij met een relatief korte ontwikkeltijd hét platform realiseren wat onze klant verwacht. Wat voldoet aan alle harde eisen op gebied van het hedendaagse internet.

professionele-webshop-laten-maken
Alles over Shopware

Wil je meer weten wat oa Shopware voor jouw onderneming online kan betekenen?

Shopware 6
shopware-webshop-laten-maken
Lees onze blog

Blijf helemaal op de hoogte en krijg alle ins en outs mee als je je verdiept in onze kennis inhoudelijke blogs!

Lees onze blog
tuincentrum-noordbarge-klein
Klantcases

Zie hoe wij diverse bouwblokken voor onze klanten inzetten en tot welk resultaten dit heeft gebracht.

Bekijk klantcases