19 mei 2020

Succesvol overgaan naar Google Cloud/ Kubernetes

Overgaan naar de Cloud, het klinkt spannend. Was dat het ook? Eigenlijk niet. Waarom niet? Omdat wij enorm goed zijn geholpen door onze infrastructuur- en kennispartner CloudLets, die ons bijna een jaarlang actief heeft ondersteund in het opzetten en onderhouden van ons Google Cloud platform. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder

Performance winst

Voorheen had je een aantal servers, wel speciaal ingericht voor o.a. Shopware hosting, websites of maatwerkapplicaties maar toch ontkom je er niet aan dat 1 specifieke klant eigenlijk een iets andere configuratie nodig heeft dan de ander, om net een beetje beter te presteren.

Met onze nieuwe Google Cloud omgevingen hebben wij standaard voor elke klant een eigen geoptimaliseerde omgeving. Heb je Elasticsearsch, Redis, Varnish nodig om de performance te boosten? Geen probleem, vraag het ons en we kunnen het regelen. Met dit soort tooling geef jij je omgeving een enorme boost tegen minimale extra kosten!

google-cloud-logo
kubernetes-logo

Schaalbaar/ Stabiliteit

Pieken, elke omgeving heeft er wel eens 'last' van. Al mogen we het eigenlijk geen last noemen. Het is een luxe probleem die we met beide handen moeten aanpakken en faciliteren. Laat de bezoekers maar komen want met onze automatische Google Cloud regels wordt er direct een extra webserver of SQL instantie toegevoegd (en terug geschaald wanneer de piek voorbij is) wanneer jouw omgeving daarom vraagt.

Laat geen omzet meer liggen door een trage omgeving!

Ontwikkelaar

Ook voor de ontwikkelaars zijn er enorm veel voordelen van het hebben van een goed ontwikkelstraat (ook wel continuous integration and delivery/ "CI/DI" genoemd).

Op dit moment hebben wij uiteraard meerdere omgevingen, o.a. development, staging en productie. Wij hebben voor al onze producten (o.a. Shopware shops en websites) alles zo ingericht dat we automatisch kunnen updaten, dat houdt in;

  1. Componenten automatisch updaten
  2. Database migraties automatisch uitvoeren
  3. Unittest automatisch uitvoeren en rapporteren

Je kunt het zo zien, dat wanneer wij een omgeving updaten dat er automatisch (tijdelijk) een extra webserver wordt opgestart. In de tijdelijke webserver wordt de update voorbereid. Wanneer alle taken succesvol zijn uitgevoerd wordt de huidige webserver simpelweg vervangen voor de geüpdatet webserver. Zonder downtime! Aangezien alle onderdelen (o.a. de database) in een eigen instantie draaien heb je ook geen issues met dataverlies. Ideaal!