12 maart 2020

Waarom kiezen voor Shopware

Een aantal jaar geleden stond Cornerstones voor een vraagstuk. Welke bouwblok selecteren wij voor een webshop? Zo’n beslissing maak je als organisatie niet zomaar. Het bouwblok moet passen bij jou als klant maar zeker ook passen bij ons als ontwikkelaars/ beheerders van de webshop.

Shopware als basis voor je E-commerce website

Bijna iedereen die in aanmerking komt m.b.t. webshops kent Magento (Tip: lees ook ons Shopware VS Magento bericht) en wellicht WooCommerce (Wordpress). Het zijn pakketten waar je best goed mee uit de voeten kunt. Ook zijn er genoeg bedrijven die er echt wel mooie webshops mee kunnen maken. Waarom kiezen wij dan voor Shopware?

Voordat wij de keuze hebben gemaakt, hebben wij erg veel pakketten goed bekeken. Zoals Prestashop, WooCommerce, Magento (hebben wij jarenlang in ontwikkeld) en nog een handjevol. Echter geen van deze pakketten zorgt ervoor dat onze klanten een écht bruikbaar middel in handen krijgen om zelf mee aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je met alle pakketten goed je producten, categorieën en blog berichten beheren maar hoe zit dit qua marketing? Als webshop eigenaar/ beheerder ben je ook veel bezig met bezoekers te genereren naar je webshop en zorg je ervoor dat de bezoekers op de juiste manier geïnformeerd worden zodat men aangezet worden tot een aankoop.

Een aantal criteria waar ons “webshop bouwblok” aan moet voldoen;

  1. Gebruiksvriendelijk qua beheer
  2. Het moet een middel zijn voor o.a. de (interne) marketeers
  3. Goed te koppelen aan diverse pakketten
  4. Direct support vanuit de ontwikkelaars
  5. Performance (pagina’s moeten snel laden!)
  6. Goede basis functionaliteiten
  7. En nog veel meer…

Shopware is het enige pakket dat ervoor kan zorgen dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Homepage geheel zelf aanpassen? Zelf eenvoudig mooie banners maken? Landingspagina’s zelf ontwikkelen en publiceren? 

Dit zijn slechts drie erg krachtige tools die Shopware je geeft (en zonder tussenkomst van een ontwerper of ontwikkelaar!). Dit zorgt ervoor dat je zelf snel kunt schakelen zonder extra kosten door inhuur van bijvoorbeeld je ontwikkelaar.

Naast de bovenstaande punten is het ook heel fijn dat Shopware net over de grens in Duitsland is gevestigd, ons contactpersoon Nederlands spreekt en dat wij bij vragen altijd snel en inhoudelijke reacties ontvangen. Kortom, een bouwblok waar onze klanten met veel plezier gebruik van maken en mooie resultaten mee.

Tot dusver een kleine introductie m.b.t. Shopware. Houdt onze website in de gaten want met de volgende blog berichten gaan wij de diepte in qua Shopware functionaliteiten.