7 september 2020

Miljoenen Wordpress websites liggen (weer) onder vuur

Door een kwetsbaarheid in het Wordpress CMS zijn mogelijk miljoenen websites toegankelijk voor hackers. Dit geeft dan ook aan hoe belangrijk een solide fundering is, een systeem met een goed update beleid.

Miljoenen websites die gebruik maken van Wordpress worden aangevallen door een lek

"Hackers hebben deze week 1,7 miljoen sites die draaien op blogsoftware WordPress aangevallen, meldt cyberbeveiligingsbedrijf Defiant. Het bedrijf registreerde alleen al op vrijdag een miljoen pogingen om toegang te krijgen tot WordPress-sites." - Nu.nl

Een solide basis

Dit geeft aan wat het belang is van een solide basis. Maanden of zelfde jaren werk kan teniet gedaan worden door onzorgvuldigheid. Denk altijd na over het te gebruiken systeem wat de basis vormt voor jouw online aanwezigheid. Het systeem waar je op door wilt ontwikkelen en met zekerheid kan zeggen dat dit jaren mee zal gaan, met de groei van jouw onderneming.

up to date

Jouw website blijft altijd in beweging. De techniek staat niet stil, de aanpassingen volgen elkaar op om ervoor te zorgen dat jouw website aansluit bij jouw bedrijfvoering, maar ook zal het moeten groeien met de als maar veranderende techniek online. Doe je dit niet, dan hoor je voor je het weet bij de grote groep mensen die gehackt kan worden.

Denk goed na over het te kiezen CMS

Met de juiste basis en een goed plan voor periodiek onderhoud, is Wordpress net zogoed als elk ander Open-Source CMS. Wel is dit de reden dat wij van Cornerstones na lang onderzoek hebben gesloten om niet te kiezen voor Wordpress maar een ander, in onze optiek veiliger platform. 

Indien je meer wilt weten over onze keuze, ons CMS en de kwetsbaarheid hiervan... neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zelf een Wordpress website? Lees hier meer over:

https://www.nu.nl/tech/6075613/hackers-poogden-via-lek-wordpress-binnen-te-dringen-bij-17-miljoen-sites.html

https://www.zdnet.com/article/millions-of-wordpress-sites-are-being-probed-attacked-with-recent-plugin-bug

https://www.wordfence.com/blog/2020/09/millions-of-sites-targeted-in-file-manager-vulnerability-attacks