Een compleet nieuwe webshop met Shopware 6 als fundering

Nieuw ontwerp, nieuwe techniek, nieuwe fundering.
DSCF3503

Van maatwerk webshop naar open-source webshop met maatwerk

Barco Lichttotaal is al meer dan 30 jaar dé (online) specialist in lampen en verlichting. 

Naast hun prachtige winkel met eigen showroom van maar liefst 1200 m2 hebben zij onlangs samen met ons een compleet nieuwe webshop gelanceerd.

barco-shopware-homepagina

Data migratie naar Shopware

Vanuit de oude webshop partner werden wij benaderd om te kijken of Cornerstones de juiste match was als nieuwe digitale partner van Barco. Uit gesprekken met meerdere kandidaten werd men het meest enthousiast van onze pitch en helemaal na het zien van de mogelijkheden van het Shopware 6. 

Na een deepdive in de organisatie van Barco werd het plan al snel concreet. Afstappen van het eigen systeem naar de flexibele en opensource oplossing Shopware 6.

 

"We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe partner voor onze webshop. Na een online zoektocht en diverse gesprekken zijn we bij Cornerstones terecht gekomen omdat hier het beste gevoel lag."
barco-shopware-categoriepagina

Er is vanaf het begin rekening gehouden met de klantreis. De diverse fasen, klantrelatie en de bijhorende uitingen. Met ook een frisse ervaring en geoptimaliseerde klantbeleving.

Op technisch vlak zijn ook bouwblokken ingezet om het productaanbod zo te presenteren dat het voor de bezoeker optimaal wordt getoond. Maar ook dat het in het beheersysteem eenvoudig en vooral snel in te richten is voor de beheerders van Barco.nl

DSCF3333

“Alles gaat snel en de lijntjes zijn kort. Er word goed meegedacht met de wensen en meningen van de klant. Ook de adviezen en tips zijn goed. Iedereen bij Cornerstones heeft zo zijn eigen taak en kwaliteit. Het grote voordeel is dat je niet afhankelijk bent van 1 persoon”

Martin Keuter
Barco Lichttotaal
barco-shopware-upsell

Up & crosssell | maatwerk

Veel producten van Barco bestaan of uit meerdere producten of deze worden gecomplimenteerd met andere producten. Dit is belangrijk voor beide partijen; de klant wil uiteraard het complete plaatje in huis halen en Barco ziet graag een hogere bestelwaarde. 

Met een maatwerk oplossing hebben wij diverse productrelaties gekoppeld met de Shopware basis om zo dit in één intuïtieve manier te realiseren en presenteren.

barc0-packs-koppeling

Leverancier koppeling | Maatwerk

Om het bestelproces zo efficiënt mogelijk in te richten, zijn wij ook al bezig met een koppeling te realiseren tussen hun verzendpartij Packs en Shopware. Zo kan Barco op één plek de gehele orderafhandeling regelen.

DSCF3584

Data migratie naar Shopware

Met een opgezet plan hebben wij vanuit het oude systeem de complete producten database kunnen overzetten naar Shopware. Deze is vervolgens verrijkt met eigen unieke data en nieuwe content vanuit marketing. 

De categorie structuur is herzien en nieuw opgebouwd daar waar correlatie, up-selling & cross-selling voor vele productcategorieën pre waren.

Slimme bouwblokken

Dit zijn diverse bouwblokken die wij voor Barco lichttotaal inzetten.
Samen met de klant definiëren wij hiermee de beste fundering.

FAQ Manager

Maak eenvoudig vragen met antwoorden aan en categoriseer deze in verschillende pagina's. Zo maak je een overzichtelijk hulpmiddel voor je bezoekers

Google Cloud

Onze schaalbare en betrouwbare hosting oplossingen die op maat kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze klantprojecten.

Mollie

Koppeling met betaaldienst Mollie. Als ‘Recommended by Shopware’ App zorgen wij ervoor dat deze integratie optimaal is ingesteld.

Nieuws en blog

Tools voor de marketeers. Publiceren van nieuwsberichten en blog berichten voor het informeren en interactie met de bezoeker stimuleren.

Offerte systeem

Laat bezoekers hun producten in een lijst samenstellen en deze versturen. Zo kan je klanten specifiek bedienen met unieke prijzen en offertes. Gemakkelijk en snel binnen Shopware.

OnePage checkout

Vergemakkelijk het bestel proces voor de bezoeker. Toon alle benodigde informatie en formulieren in één overzichtelijk geheel. Verhoog conversie en maak de klant blij.

Shopware

Shopware is een open source e-commerce platform waarbij de focus ligt op het bieden van een maximale online klantervaring voor de bezoeker van jouw webshop.

marketing-01

“Shopware is een ideaal platform voor ons marketeers. Het simpele interface is uitgerust met diverse SEO tools. 

Het integreert centraal ook verschillende marketing- en verkoopkanalen om efficiënt te blijven scoren bij zoekmachines.”

Michiel Komies
Marketing

Mooie plannen voor de komende jaren

Martin van Barco Lichttotaal heeft meerdere innovatieve ideeën om het platform te verrijken en verbeteren de komende tijd. Samen met Shopware en de bijna beperkte mogelijkheden wat het Shopware platform biedt, gaan wij graag die uitdaging aan!

"Ik heb veel zin om de komende jaren verder te groeien met Cornerstones omdat er veel potentie ligt en de kennis groot is om te groeien en ik weet zeker dat we dat samen kunnen doen!"

professionele-webshop-laten-maken
Alles over Shopware

Wil je meer weten wat oa Shopware voor jouw onderneming online kan betekenen?

Shopware 6
shopware-webshop-laten-maken
Lees onze blog

Blijf helemaal op de hoogte en krijg alle ins en outs mee als je je verdiept in onze kennis inhoudelijke blogs!

Lees onze blog
tuincentrum-noordbarge-klein
Klantcases

Zie hoe wij diverse bouwblokken voor onze klanten inzetten en tot welk resultaten dit heeft gebracht.

Bekijk klantcases