Hoe wij voor de Steigerconcurrent een compleet nieuwe shop bouwen.

Een multistore met Shopware 6 als fundering
klantcase-desteigerconcurrent-tijdelijkteamfoto

Jasper & Daniel kwamen bij ons met een heldere vraag.

Help ons met het ontwikkelen van een compleet nieuwe webshop met hét grootste assortiment klimmateriaal!

De 2 eigenaren waren hard op weg om die online markt in reuring te brengen, echter bleek hun oude online platform niet te voldoen aan hun nieuwe eisen en wensen.

Een uitdaging die Cornerstones graag aangaat! 

Nieuwe fundering

Hun oude Shopify omgeving liep tegen beperkingen aan qua flexibiliteit. Iets wat verleden tijd is nu Shopware 6 als fundering wordt ingezet.

Functionaliteiten

Met maatwerk zoals de Lease calculator, het offerte- en campagne systeem, zorgen zij voor een unieke ervaring voor hun klanten.

Ruimte voor groei

Meer innovatieve ideeën staan op de planning, welke mogelijk zijn dankzij de flexibiliteit van Shopware en ons maatwerk. 

klantcase-desteigerconcurrent-schermen

Terug naar de tekentafel

Bij de kickoff van het project hebben wij samen  alle wensen/eisen besproken en deze vervolgens inzichtelijk gemaakt. Samen met het design- en technische team is gekeken naar de beste toepassingen. 

Met een bestaande huisstijl als basis, hebben wij een frisse nieuwe uitstraling weten te realiseren. Hierbij hebben wij rekening gehouden met hun wensen, gecombineerd met onze kennis voor beste implementatie en de feedback verkregen vanuit de marketing afdeling.

Het resultaat in deze mix moet dan ook zijn dat het platform naast visueel aantrekkelijk, optimaal moet draaien. op technisch en gebruikersniveau.

altrex-shuttle-6

“Van Shopify naar Shopware was een hele bewuste keuze, dit hadden we nooit gekund in een systeem zoals Shopify of zonder de kennis van Cornerstones. 

Het is fijn om in het achterhoofd te weten dat alle opties besproken kunnen worden en dat ook Cornerstones openstaat voor nieuwe ontwikkelingen.”

Daniël Langenberg
DeSteigerConcurrent

Samen met Bureau Strak

Een bekende naam uit de regio en daarom ook dé huidige marketing partner. Bureau Strak was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe platform. Mede dankzij hun actieve rol en de feedback vanuit hun expertise hebben wij het nieuwe Shopware e-commerce platform voor DeSteigerConcurrent kunnen realiseren.

Korte lijnen, een pragmatische werkwijze en de nuchtere blik op zaken werkt zeer prettig. 
We zijn hierdoor in staat om snel te schakelen, wat in het voordeel is van de klant. In dit geval DeSteigerConcurrent.” - Bas Schoemaker | Bureau Strak

Lease calculator | maatwerk

Een specifieke vraag vanuit Jasper en Daniël was het eenvoudig maken van een lease aanvraag. Samen met het technische team hebben wij middels een brainstormsessie inzichtelijk gemaakt hoe dit als compleet maatwerk binnen het bestaande platform vorm kon krijgen.

Bezoekers kunnen dankzij deze update in één duidelijk overzicht de producten samenstellen, uitrekenen was de lease kosten zijn, om deze vervolgens in simpele stappen te verzenden!

klantcase-desteigerconcurrent-campagne

Campagne | Maatwerk

Om de campagnes meer kracht bij te zetten, hebben wij een maatwerk module voor deSteigerConcurrent gebouwd. Zij kunnen nu eenvoudig producten uitlichten met diverse banner die zelf te bepalen zijn met oa kleur/tekst. 

Daarnaast kunnen ze op producten een extra ‘meest gekozen’ element plaatsen, uiteraard ook geheel naar wens aan te passen. 

En als klap op de vuurpijl.. een timer waar een campagne voor een korte periode actief is. Dit wordt automatisch bij de gewenste producten getoond voor extra conversie middels het schaarste principe.

Slimme bouwblokken

Dit zijn diverse bouwblokken die wij voor DeSteigerConcurrent inzetten.
Samen met de klant definieren wij hiermee de beste fundering.

FAQ Manager

Maak eenvoudig vragen met antwoorden aan en categoriseer deze in verschillende pagina's. Zo maak je een overzichtelijk hulpmiddel voor je bezoekers

Google Cloud

Onze schaalbare en betrouwbare hosting oplossingen die op maat kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze klantprojecten.

Mollie

Koppeling met betaaldienst Mollie. Als ‘Recommended by Shopware’ App zorgen wij ervoor dat deze integratie optimaal is ingesteld.

Nieuws en blog

Tools voor de marketeers. Publiceren van nieuwsberichten en blog berichten voor het informeren en interactie met de bezoeker stimuleren.

Offerte systeem

Laat bezoekers hun producten in een lijst samenstellen en deze versturen. Zo kan je klanten specifiek bedienen met unieke prijzen en offertes. Gemakkelijk en snel binnen Shopware.

OnePage checkout

Vergemakkelijk het bestel proces voor de bezoeker. Toon alle benodigde informatie en formulieren in één overzichtelijk geheel. Verhoog conversie en maak de klant blij.

Shopware

Shopware is een open source e-commerce platform waarbij de focus ligt op het bieden van een maximale online klantervaring voor de bezoeker van jouw webshop.

Vergelijker

Met deze maatwerk oplossing kan de bezoeker eenvoudig producten vergelijken met elkaar. Ook is dit verwerkt op de productdetail voor up- en cross-sell mogelijkheden.

klantcase-desteigerconcurrent-berno

“Zo hebben we een handvol maatwerk oplossing bedacht en uitgewerkt voor het Shopware platform van DeSteigerConcurrent, die allemaal moeten bijdragen aan het vereenvoudigen van het beheer en bestelproces”

Berno Heijink
Cornerstones

Groeien de komende jaren

DeSteigerConcurrent heeft grote plannen en mooie doelen. Naast nieuwe functionaliteiten en verbreding van het huidige platform, denk aan de onlangse uitbreiding naar België, werken wij achter de schermen hard door om hun doelen en ambities waar te maken.

"Aangezien we nog lang niet klaar zijn zullen we de komende tijd nog veel nieuwe dingen doorvoeren op onze webshop in samenwerking met Cornerstones. We komen regelmatig met nieuwe ideeën, waar enthousiast op reageert wordt. De komende tijd zullen we dan ook lekker door blijven bouwen aan DeSteigerConcurrent en misschien nog wel meer…" Jasper | DeSteigerConcurrent

Samen met ons Cornerstones en de ohzo belangrijke fundering welke gezet is met Shopware 6, kan deSteigerConcurrent de komende jaren blijven groeien, versnellen en bouwen. Wij zijn dan ook trots als digitale partner om hun te vergezelen in deze mooie transitie.

professionele-webshop-laten-maken
Alles over Shopware

Wil je meer weten wat oa Shopware voor jouw onderneming online kan betekenen?

Shopware 6
shopware-webshop-laten-maken
Lees onze blog

Blijf helemaal op de hoogte en krijg alle ins en outs mee als je je verdiept in onze kennis inhoudelijke blogs!

Lees onze blog
tuincentrum-noordbarge-klein
Klantcases

Zie hoe wij diverse bouwblokken voor onze klanten inzetten en tot welk resultaten dit heeft gebracht.

Bekijk klantcases