7 augustus 2023

Offerte module voor Shopware 6

Een nieuwe manier om eenvoudig een offerte aanvraag in het Shopware 6 platform te integreren. Vanuit die behoefte (van meerdere klanten van ons) is deze nieuwe offerte module ontstaan.

De opzet

Er was een mooie App beschikbaar voor Shopware om 'eenvoudig' producten aan een lijst toe te voegen, om deze dan als offerte te versturen naar de webshop beheerder. Gekoppeld met een overzicht in de backend om offertes te accorderen / verzenden. Echter was het wel zo gemaakt dat de offerte aanvrager na het vullen van de offertelijst, eerst moest inloggen of registreren. Ook bleek deze methode niet de gewenste manier voor hun medewerkers om offerte aanvragen te behandelen. Deze punten bleken aardige drempels te zijn in het gehele offerte/bestelproces (conversiekiller).

 

backend-api-frontend-shopware

De oplossing

Om voor onze klant het meest ideale offerte systeem in hun platform te krijgen, hebben wij in-house de nieuwe offerte module ontwikkeld. Een module welke leunt op de basis van de Shopware en middels hun API (store front en admin) geïntegreerd.

Bezoekers kunnen zo eenvoudig producten aan hun losse offertelijst (zie het als het vullen van je winkelmand) toevoegen en deze offerte direct via gewenste methode (bijv. via e-mailformulier) verzenden:

offerte

 

In het geval van CF-kunststofprofielen.nl kan jij, als bezoeker van het platform, een groots aanbod aan producten bekijken. 

Op een detailpagina van een product is er naast een hoeveelheid aan inhoudelijke informatie ook een duidelijk CTA (call to action) aanwezig, om zo eenvoudig het product aan jouw eigen offertelijst toe te voegen.

offertelijst

Gedurende je bezoek (en ook daarna, omdat je offertelijst uiteraard voor jou onthouden wordt) kan je deze offertelijst aanvullen met de verschillende producten(configuraties) en deze, na het aanvullen van eventueel noodzakelijke informatie, versturen om een offerteprijs toegezonden te krijgen. 

Overzichtelijk, makkelijk, snel én een uiterst tevreden verkoop binnendienst. Daar doen we het voor!

Heb je nu na het lezen van deze maatwerk oplossing vragen? Of heb je een ander vraagstuk en benieuwd hoe wij hier eventueel bij kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

professionele-webshop-laten-maken
Alles over Shopware

Wil je meer weten wat oa Shopware voor jouw onderneming online kan betekenen?

Shopware 6
shopware-webshop-laten-maken
Lees onze blog

Blijf helemaal op de hoogte en krijg alle ins en outs mee als je je verdiept in onze kennis inhoudelijke blogs!

Lees onze blog
tuincentrum-noordbarge-klein
Klantcases

Zie hoe wij diverse bouwblokken voor onze klanten inzetten en tot welk resultaten dit heeft gebracht.

Bekijk klantcases

Gecertificeerd Shopware partner

Vanaf de start in Nederland zijn wij officieel business partners van Shopware. Inmiddels zijn wij ook Shopware Bronze Partner. Dit betekent dat wij bij Cornerstones alle kennis, vaardigheden, support en vertrouwen in huis hebben om jouw e-commerce partner te zijn. Onze specialisten hebben diverse certificaten van Shopware in ons bezit, die enkel te behalen zijn op het moment dat je alle vaardigheden van Shopware bezit.

Aangezien wij zijn getraind met en door Shopware experts kunnen wij stellen dat wij inmiddels ook experts zijn!

bronze-partner-shopware